Klimaks i PMS

Klimaks, klimakterijum je grčka reč i označava period od 10-15 godina kod žena iz potpune polne zrelosti  do potpunog  prestanka lučenja polnih hormona.

 

Menopauza, takođe grčka reč (menos-mesec, pausis-pauza) označava poslednju menstruaciju koju godinu dana ne prati sledeća menstruacija. Često se brka sa pojmom klimaksa i koristi se kao pojam koji označava sve promene koje nastupaju u poznom ženskom dobu. Klimaks  se deli na  periode premenopauze, perimenopauze  (koju označava  period od 2-2,5 godina oko poslednje menstruacije) i postmenopauze.

 

izvor: http://www.webapoteka.rs/blog/menopauza

Miocystinn Fertile a20

Miocystinn Fertile a20

Jedinstvena formulacija sa mio-inozitolom, D-hiro-inozitolom i folnom kiselinom koja se preporučuje ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.
1.330,00 RSD
FEMISAN A kapi

FEMISAN A kapi

Prirodno rešenje za menstrualne tegobe
740,00 RSD
Oestrofact® E

Oestrofact® E

Pomoć kod tegoba u perimenopauzi, menopauzi i postmenopauzi
1.385,00 RSD
FEMISAN B kapi

FEMISAN B kapi

Za vašu sigurnost u menopauzi
790,00 RSD
Genestin intimni krem

Genestin intimni krem

Problemi u menopauzi? Suvoća, nelagodnost, svrab, crvenilo intimnih delova....
1.000,00 RSD
Meno Flavon

Meno Flavon

Ako ste u menopauzi ublažiće vam tegobe (nalete vrućine, nervozu, nesanicu) i smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih i malignih oboljenja.
633,00 RSD
Genestin forte  tablete

Genestin forte tablete

Prirodno rešenje problema u menopauzi Problemi u menopauzi: Talasi vrućine, umor, nesanica, glavobolja, razdražljivost, noćno znojenje, krvni pritisak, oslabljen kvalitet kose i noktiju, osteoporoza, depresivnost....
1.250,00 RSD
DEVI melem za grudi

DEVI melem za grudi

Gel za grudi
1.270,00 RSD