MENI
Korpa

Uslovi korišćenja

Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti. Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovu prezentaciju.

Dobrodošli na sajt www.webapoteka.rs. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge www.webapoteka.rs. Korišćenjem bilo kog dela portala, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.webapoteka.rs obaveštava:

 • da se prodaja robe putem internet sajta www.webapoteka.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA, sa sedištem u Novom Bečeju, poštanski broj: 23272, adresa: Maršala Tita 10, MB: 08955719, PIB: 109147338, telefon: Broj telefona: 063-10-21-100
 • da roba koja se prodaje putem internet sajta www.webapoteka.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 • da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 • da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal ali isto tako se može razlikovati od stvarne cene usled ažuriranja istih;
 • da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.webapoteka.rs;
 • da je fotografija proizvoda ili ambalaže na internet prodavnici ista kao i stvarnog proizvoda ili ambalaže ali se takođe može i razlikovati usled promene iste od strane proizvođača;
 • da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.webapoteka.rs može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, uplatnicom u pošti ili banci ili platnom karticom;
 • da potrošač prilikom kreiranja narudžbenice pritiskom na taster POŠALJI NARUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 • da za sve narudžbine potrošač ima obavezu da na ime troškova isporuke plati iznos po cenovniku kurirske službe
 • da u slučaju nesaobraznosti robe ugovoru, potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na način kako je to definisano Pravilnikom o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem ON LINE prodavnice, koji se može preuzeti OVDE. Obrazac Zahteva za reklamaciju potrošač može pronaći u odeljku Servis - Reklamacije;
 • da potrošač ima pravo da odustane od ugovora (odustane od kupovine) u roku od 14 dana od dana isporuke, a bez navođenja razloga za odustanak. U slučaju odustanka, potrošač snosi troškove vraćanja robe. Bliža uputstva za odustanak od ugovora potrošač može pronaći u odeljku Servis - Pravo na odustajanje.

Opšte odredbe

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA administrira ovu lokaciju iz svojih kancelarija čija je lokacija u Srbiji. Ni na koji način ne izjavljuje da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korišćenje izvan Srbije, a pristupanje iz područja gde je njihov sadržaj nezakonit je zabranjeno. Nije dopušteno korišćenje ili izvoz, odnosno uvoz, radi izvoza materijala ili usluga na ovoj lokaciji niti bilo koje kopiranje ili prilagođavanje u suprotnosti sa važećim zakonima ili propisima uključujući, bez ograničenja, izvozne zakone i propise Srbije. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Srbije, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi Uslovi se tumače u skladu sa zakonima Republike Srbije i neće se primenjivati načela o rešavanju neusaglašenosti zakona.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Određene odredbe ovih Uslova mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.

Materijal koji prosleđuje korisnik (komentari i drugi sadržaji)

Lični podaci koje prosledite sajtu www.webapoteka.rs u svrhu dobijanja proizvoda ili usluga biće tretirane u skladu sa našim dokumentom o privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, pretećih, uvredljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA na ovoj lokaciji ne želi od vas da prima poverljive ili druge informacije kojima ne može slobodno da raspolaže. Svi materijali, informacije ili druga saopštenja koja prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati poverljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA nema nikakve obaveze prema ovim saopštenjima. Naši zaposleni mogu da kopiraju, otkrivaju, distribuiraju, primenjuju ili na drugi način koriste saopštenja i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.

Naravno, u ovu grupu podataka ne spadaju vaši lični podaci. Njih, u skladu sa našom Politikom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne obelodanjujemo niti prosleđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših narudžbenica.

Veze ka drugim Web lokacijama

Veze na ovoj lokaciji ka lokacijama samostalnih proizvođača su obezbeđene isključivo da bi vam olakšale rad. Ako budete koristili ove veze, napustićete ovu lokaciju. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA nije pregledao sve ove lokacije samostalnih proizvođača i ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih lokacija ili njihov sadržaj. Samim tim, ne podržavamo i ne dajemo nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, softveru ili drugim proizvodima ili materijalima koji se tamo nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovim korišćenjem. Ako odlučite da pristupite nekoj od Web lokacija samostalnih proizvođača koje su povezane sa ovom lokacijom, to radite isključivo na sopstveni rizik.

Korisnički forum

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA može, ali nema obavezu da nadgleda ili pregleda bilo koji deo lokacije na kome korisnici prenose ili šalju saopštenja ili komuniciraju isključivo međusobno, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisnički forum, kao i sadržaj bilo kog od ovakvih saopštenja. Međutim, "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA se ne smatra odgovornim za sadržaj bilo kog od navedenih saopštenja, bez obzira proizilazi li ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti, opscenosti ili drugog. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim.

Sve informacije vezane uz transakcije kupac - prodavnica "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA, smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Republike Srbije.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA ima pravo da u bilo kom trenutku izmeni ove uslove prodaje ili politiku privatnosti.

OBRADA PODATAKA KOD POSETA INTERNET STRANICE

Prilikom korišćenja određenih funkcionalnosti (aplikacija, zahteva) na našem sajtu u kontakt formi, zahteva za ponudu za kupoprodaju robe, zahteva za dobijanje novosti, informacija i promocija… "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA obrađuje vaše lične podatke (lične podatke o identitetu i kontakt informacije) samo ako ste ih dobrovoljno dali na našoj internet stranici radi korišćenja naših usluga i proizvoda. Ovi lični podaci mogu uključivati ime, prezime, e-mail, broj telefona i / ili druge kontakt informacije i koristiće se u skladu sa politikom privatnosti i svrhom u koju ste ih ostavili.

U ime "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Informacije o dostavi

Internet prodavnica www.webapoteka.rs kojom upravlja privredno društvo "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA ima potpisan ugovor sa Post Express (Pošta Srbije) kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Za sve narudžbine van teritorije Republike Srbije, dostava se vrši putem usluge Post Export i Post PAK (Pošta Srbije).

Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Od tog trenutka sve narudžbine primljene do 12 časova od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je od 1 do 4 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. Uobičajeno vreme za dostavu je 1-2 radna dana. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan. Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir svaku pošiljku uručuje na sledeći način: uobičajena praksa je da dobijete sms poruku ili da Vas kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice. Ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, pošiljka će biti ostavljena u pošti narednih 20 dana u vama najbližoj poslovnici Pošte, gde možete preuzeti vaš paket. U slučaju da kasni isporuka, kontaktirajte nas da proverimo status porudžbine.

Cena dostave

Masa (kg)

Plaćena karticom

do 0,5 kg

350,00 rsd

preko 0,5 do 2 kg

420,00 rsd

preko 2 do 5 kg

550,00 rsd

preko 5 do 10 kg

710,00 rsd

preko 10 do 20 kg

980,00 rsd

Plaćena pouzećem

do 0,5 kg

400,00 rsd

preko 0,5 do 2 kg

470,00 rsd

preko 2 do 5 kg

600,00 rsd

preko 5 do 10 kg

760,00 rsd

preko 10 do 20 kg

1.030,00 rsd

________________________________________________________________________________

INOSTRANSTVO

Prices for international delivery - POST-EXPORT

Delivery costs up to 1 kg: abroad via Post Export and Post PAK (Post of Serbia) for countries in the region (Montenegro, Bosnia and Herzegovina) amount to RSD 1.200,00 (10 EUR) - for (Croatia, Slovenia, North Macedonia) is RSD 1.680,00 (14 EUR). For other European countries delivery is RSD 2.160,00 (18 EUR) and for USA, Australia and New Zealand the delivery price is RSD 3.360,00 (28 EUR).

The delivery time is 7-14 days or more (depending on the country of delivery).

Delivery price includes tax. The price includes the delivery of packages up to 1 kg to the customer's address with the associated tax and export duty at the expense of the seller. The delivery price is calculated based on the weight of the package.

A possible additional cost may be import duty at the buyer's expense depending on the country to which the package is sent. Please contact us via the e-mail address: info@webapoteka.rs for all orders from abroad, if you have a question or you need help with ordering.

For any additional questions, complaints or checking the current location of your shipment, please contact us at the following e-mail address: info@webapoteka.rs

Special conditions for orders from abroad "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA confirms that all items on the portal www.webapoteka.rs are free for sale via the Internet, we also confirm and guarantee that all ordered goods will be sent within the agreed time to the end customer (except for items that cannot be sent due to legal regulations of a specific country).

Deliveries are not made on weekend.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA guarantees that the paid delivery price includes the costs of customs and courier service, country of export (Republic of Serbia).

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA cannot guarantee and does not know whether there will be import customs costs, this depends on the specifics of the package as well as on the decision of the customs of the importer's (buyer's) country.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA disclaims responsibility if, for any reason, the Customs of the importing country does not want to clear the package.

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA reserves the right in this case to refund the money to the buyer minus all the costs of import and export duties as well as postage costs at the moment when the package is returned.

Special note - Due to the specificity of the goods, we recommend that you first check with the Customs in your country whether you can import the item you are interested in (pay special attention to products that are taken orally because regardless of the fact that they are registered as Dietary Supplements and are freely available for sale, each country, each Customs has its own local regulations and it may happen that the import of the same is not allowed). If Customs does not allow the import of certain items, if the costs of returning the package are higher than the value of the goods, "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA reserves the right not to accept the return of goods, in this situation "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA will not be able to refund the money because we informed you in time about the possible situation. If the value of the package is greater than the costs incurred when returning the package, the amount minus the return costs will be refunded. By creating a purchase order, you automatically accept these Special Conditions for orders from abroad (outside the territory of the Republic of Serbia).

Orders from abroad:

Payment by credit card - Payment cards: Visa, MasterCard, Maestro or American Express

Zone

Name of exporting country

up to 1 kg

from 1-2 kg

from 2-5 kg

I

Montenegro, Bosnia and Herzegovina

10 EUR

14 EUR

18 EUR

II

Slovenia, Croatia, North Macedonia

14 EUR

18 EUR

20 EUR

III

Europe

18 EUR

23 EUR

29 EUR

IV

USA, Australia and New Zealand

28 EUR

38 EUR

45 EUR

Cen e za međunarodnu dostavu - POST-EXPORT

Troškovi dostave do 1 kg : u inostranstvo putem usluge Post Export i Post PAK (Pošta Srbije) za zemlje regiona (Crna Gora, Bosna i Hercegovina) iznose 1.2 00,00 RSD - za (Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija) iznosi 1.680,00 RSD. Za ostale zemlje Evrope dostava iznosi 2.160,00 RSD, a za Ameriku, Australiju i Novi Zeland cena dostave je 3. 360,00 RSD. Rok isporuke je 7-14 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke).

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa do 1 kg na adresu kupca sa pripadajućim porezom i izvoznom carinom na teret prodavca. Cena dostave se obračunava na osnovu težine paketa. Mogući dodatni trošak može biti uvozna carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese: info@webapoteka.rs za sve porudžbine iz inostranstva ukoliko imate pitanje, treba vam pomoć pri poručivanju.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije Vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@webapoteka.rs

Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA potvrđuje da su svi artikli na portalu www.webapoteka.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu (izuzev za artikle koji se ne mogu slati zbog zakonskih regulativa određene zemlje). "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kurirske službe, zemlje izvoza (Srbije).

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca).

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specifičnosti robe preporučujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li možete da uvezete artikal koji Vas zanima (posebnu pažnju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira što su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja, svaka Carina ima svoje lokalne propise i može da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen). Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala, ukoliko su troškovi vraćanja paketa veći od vrednosti robe, "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA zadržava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA neće biti u mogućnosti da izvrši refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogućoj situaciji. Ukoliko je vrednost paketa veća od troškova koji nastaju pri povratu paketa biće refundiran iznos umanjen za povratne troškove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Narudžbine iz inostranstva:

Plaćanje kreditnom karticom - Platnim karticama: Visa, MasterCard, Maestro ili AmEx

Zona

Naziv izvozne zemlje

do 1 kg

od 1-2 kg

od 2-5 kg

I

Crna Gora i BiH

10 EUR

14 EUR

18 EUR

II

Slovenija, Hrvatska, Makedonija

14 EUR

18 EUR

20 EUR

III

Evropa

18 EUR

23 EUR

29 EUR

IV

USA, Australija i Novi Zeland

28 EUR

38 EUR

45 EUR

Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA potvrđuje da su svi artikli na portalu www.webapoteka.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kurirske službe, zemlje izvoza (Srbije).

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specifičnosti robe preporučujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li možete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu pažnju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira što su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja, svaka Carina ima svoje lokalne propise i može da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala, ukoliko su troškovi vraćanja paketa veći od vrednosti robe, "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA zadržava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA neće biti u mogucnosti da izvrši refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogućoj situaciji. Ukoliko je vrednost paketa veća od troškova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne troškove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Pravo na odustajanje

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Sl.gl.RS br.62/2014), obaveštavamo vas da imate pravo da bez navođenja razloga odustanete od ugovora u roku od 14 dana od dana kada Vam je roba isporučena.

Izjavu o odustanku od ugovora možete preuzeti OVDE.

Izjavu je potrebno da odštampate, popunite podatke koji nedostaju, potpišete (potpišete i pečatirate za pravna lica), i pošaljete na adresu:

"DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA

Maršala Tita 10

23272 Novi Bečej

0631021100

Takođe, možete nas kontaktirati putem e-maila na info@webapoteka.rs ili pozivom na 0631021100. Naši operateri će vam tražiti informaciju o artiklima koje želite da vratite i broju porudžbine, posle čega će vam stići e-mail sa detaljnim uputstvima za dalje postupanje, kao i sa dokumentom, tj. izjavom.

 • Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.
 • Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je kupac poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
 • Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora. Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac - izjava o odustanku od ugovora.
 • Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
 • Član 33. Zakona o zaštiti potrošača
 • Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl.34 i 35 ovog zakona.
 • Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda. Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robu poslao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo.

Reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj 0631021100 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@webapoteka.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj 0631021100, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@webapoteka.rs i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definisan Pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice (pravilnik možete preuzeti OVDE). Robu zajedno sa obrascem Zahteva za reklamaciju (obrazac možete preuzeti OVDE) treba da pošaljete na adresu "DEMETRA" APOTEKARSKA USTANOVA ZA PROMET FARMACEUTSKIH I MEDICINSKIH PREPARATA (sa naznakom za web shop), Maršala Tita 10, 23272 Novi Bečej.