MENI
Korpa

GALMANIN sprej protiv znojenja 100 ml

GALMANIN sprej protiv znojenja 100 ml
GALMANIN sprej protiv znojenja 100 ml

GALMANIN deluje kao antiseptik, suzbija rast i razmnožavanje bakterija i gljivica i sprečava infekcije gram negativnih mikroorganizama.

Može se koristiti kod pojačanog znojenja pazuha, ruku, stopala i celog tela.

GALMANIN je posebno formulisan za osobe sa prekomernim znojenjem, međutim, svako može da koristi GALMANIN, naročito ako traži zaštitu od znojenja koja može trajati i do nedelju dana. Idealan je za primenu kod bitnih događaja poput: venčanja, zabava, poslovnih sastanaka, javnih nastupa i stresnih situacija.

GALMANIN ima jedinstvenu, hermetički zatvorenu sprej pumpicu-raspršivač, koja sprečava kontaminaciju i urušavanje kvaliteta samog proizvoda i njena precizna i konstantna doza sprečava preteranu upotrebu. Upotreba preko preporučene doze, u stvari je jedan od glavnih razloga zašto antiperspiranti mogu biti iritirajući za kožu.

GALMANIN je namenjen ženama i muškarcima, pruža potpunu zaštitu od prekomernog znojenja, prijatan osećaj, a time i samopouzdanje. Mogu ga koristiti i deca uzrasta preko 7 godina.

GALMANIN sadrži Alkoholni rastvor Lavande; ulje Aloe Vera; ulje Žalfije; ulje Lovora; ulje Mente; ulje

Mrkve; ulje Niaouli; ekstrakt Ruzmarina; 1,2 Propilenglikol; 2 -Propanol; Aluminijum hlorid heksahidrat. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu sa 8 (osam) biljaka u formi ulja i ekstrakta koje utiču na regulisanje rada znojnih žlezda, blage je mirisne note mešavine aktivnih biljnih sastojaka.

GALMANIN podleže strogim kontrolama kvaliteta i proizvodnje koje garantuju zadovoljstvo korisnika.

Pogodan je za sve tipove kože i svojim jedinstvenim sastavom i načinom primene sprečava prekomerno znojenje bez nepotrebne iritacije.

Kako koristiti Galmanin antiperspirant?

Upotreba je vrlo jednostavna. Nanositi uveče pre spavanja, kada se organizam odmara. Veoma je važno da koža bude potpuno čista i suva, jer GALMANIN može u dodiru sa znojem i bakterijama koje se u njemu nalaze napraviti iritaciju kože.

GALMANIN nanositi 2-3 puta sedmično prvih 6 nedelja. Nakon toga nanositi jednom sedmično kako bi sprečili znojenje i neprijatne mirise.

GALMANIN se mora primenjivati ograničeno: 2 puta prsnuti sprej na željeni deo tela sasvim je dovoljno i nakon primene sačekajte da se koža osuši.

Osobe sa osetljivom kožom trebaju GALMANIN primenjivati indirektno sa pamučnim tupferom.

Kada se upotrebljava za pazušnu jamu, sprej se nanosi (sa rastojanja od 10 cm) direktno na centralni deo pazuha (u prečniku 4 do 5 cm), gde se nalazi većina znojnih žlezda.

Kada se upotrebljava za lice, regije glave i vrata GALMANIN primenjivati indirektno sa pamučnim tupferom. Kada se upotrebljava za ostale regije tela, GALMANIN primenjivati u zavisnosti od površine i pristupačnosti, nanošenjem putem spreja ili indirektno sa pamučnim tupferom.

Sledeće jutro obavite uobičajenu higijenu, kožu oprati ili očistiti pamučnim tupferom, drugi kozmetički preparati nisu potrebni, ali mogu se koristiti bez ikakve interakcije (dezodorans u spreju, stiku, roll-on, itd...).

Učestalost primene često varira u zavisnosti od svakog pojedinca, potrebno je polako i postepeno smanjivati količinu korišćene za postizanje zaštite i nakon toga održavanja zaštite.

Većina korisnika će postići traženu i željenu zaštitu odmah nakon svega par aplikacija. Međutim, može biti potrebno i nastaviti sa aplikacijama dok problem ne bude rešen.

U slučaju preterane upotrebe može doći do iritacije kože, crvenila, pa čak i do poništavanja efekta GALMANIN-a usled iritacije znojnih žlezda. U tom slučaju, potrebno je napraviti mali prekid u trajanju od nekoliko dana kako bi se koža odmorila, a zatim nastaviti sa primenom, imajući na umu primenu više umereno, u ograničenim i preporučenim dozama.

Upozorenje

Ne primenjivati na oštećenoj koži, odmah nakon brijanja ispod pazuha ili ukoliko ste alergični na neki od sastojaka.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O GALMANIN ANTIPERSPIRANT SPREJU

KAKO GALMANIN FUNKCIONIŠE ?

Ispitivanja su pokazala da aktivni sastojci Galmanina ne zaustavljaju rad znojnih žlezda. Galmanin funkcioniše efikasno zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima. Aluminijum hlorid heksahidrat reaguje sa proteinima kože u znojnom kanalu, tako što privremeno formira tanak zaštitni film pri površini znojnog kanala, sprečavajući da znoj stigne na površinu, dok istovremeno biljni sastojci aktivno utiču na regulisanje prekomernog rada znojne žlezde u pogledu smanjenja lučenja znoja i sprečavanja iritacije kože, čineći

Galmanin veoma efikasnim antiperspirantom.

Tanak zaštitni film pri površini znojnog kanala nestaje tokom nekoliko narednih dana prirodnim putem procesom obnavljanja ćelija kože, što je i razlog primene Galmanina 2-3 puta nedeljno, a kasnije sve ređe, u zavisnosti od potrebe.

Nerastvorljivost tako formiranog jedinjenja aluminijum–protein je takva da apsolutno nema apsorpcije aluminijuma kroz kožu u krvotok. Galmanin je stoga potpuno bezbedan za upotrebu na dugoročnoj osnovi, pa čak i tokom trudnoće.

ZAŠTO GALMANIN SADRŽI ALKOHOL ? Galmanin sadrži alkohol zbog sledećih prednosti:

Čisti i dezinfikuje kožu

Smanjuje razvoj neprijatnih mirisa

Alkohol je takođe dezinfekciono sredstvo, i nije potrebno dodavati konzervanse
Alkohol brzo isparava iz kože ostavljajući kožu suvom

Odmašćuje kožu tako da Galmanin deluje ravnomerno na koži

3. DA LI MOGU DECA DA KORISTE GALMANIN ?

Da, Galmanin mogu da koriste deca uzrasta preko 7 godina.

ZAŠTO GALMANIN TREBA UPOTREBLJAVATI NOĆU ?

Znojne žlezde su manje aktivne noću tokom spavanja. Shodno tome, nivo vode u znojnim žlezdama je mali, koža je suva bez aktivnog znojenja i stoga je delovanje Galmanina efektivnije. Ovo pruža dugotrajnu zaštitu od znojenja i neprijatnih mirisa. Primena Galmanina tokom dana može izazvati iritaciju kože i mrlje na odeći.

5. KOJI JE ROK TRAJANJA GALMANINA ?

Rok upotrebe je 3 godine, a bočica Galmanina je dovoljna za 10 – 12 meseci upotrebe.

6. KAKO KORISTIM GALMANIN ?

Galmanin nanositi 2-3 puta sedmično prvih 6 nedelja. Nakon toga nanositi jednom sedmično kako bi sprečili znojenje i neprijatne mirise.

Galmanin se mora primenjivati ograničeno: 2 puta prsnuti sprej na željeni deo tela sasvim je dovoljno i nakon primene sačekajte da se koža osuši.

Kada se upotrebljava za pazušnu jamu, sprej se nanosi (sa rastojanja od 10 cm) direktno na centralni deo pazuha (u prečniku 4 do 5 cm), gde se nalazi većina znojnih žlezda.

Kada se upotrebljava za lice, regije glave i vrata primenjivati indirektno sa pamučnim tupferom.

Kada se upotrebljava za ostale regije tela, Galmanin primenjivati u zavisnosti od površine i pristupačnosti, nanošenjem putem spreja ili indirektno sa pamučnim tupferom.

Sledeće jutro obavite uobičajenu higijenu, kožu možete oprati ili očistiti vlažnim pamučnim tupferom, drugi kozmetički preparati nisu potrebni, ali mogu se koristiti bez ikakve interakcije (dezodorans u spreju, stiku, roll-on, itd...).

DA LI ĆE GALMANIN U POTPUNOSTI SPREČITI ZNOJENJE ?

Galmanin neće u potpunosti zaustaviti znojenje, već će regulisati prekomerni rad znojnih žlezda.

Znojenje je prirodan mehanizam tela za kontrolisanje njegove temperature. Isparavanje znoja iz kože hladi krv i to snižavanje temperature krvi se koristi da pomogne regulisanje temperature ostalih organa tela.

DA LI JE PECKANJE TOKOM NANOŠENJA GALMANINA UOBIČAJENO ?

Alkohol vrši dezinfekciju kože, i ukoliko dođe do peckanja, ono se javlja iz razloga nanošenja na već oštećenu kožu ili odmah nakon brijanja, što nije u skladu sa uputstvom za upotrebu.

9. MOGU LI DA OBRIJEM PAZUH PRE UPOTREBE GALMANINA ?

Brijanje pre ili neposredno posle primene Galmanina se ne preporučuje, međutim, ako ste oprezni i ne povredite kožu možete primeniti Galmanin bez čekanja uobičajenih 24 sata.

10. DA LI GALMANIN MOGU NANOSITI NAKON DEPILACIJE ?

Preporučljivo je nanošenje sledećeg dana zbog regeneracije kože koja je pretrpela mikro traume tokom depilacije.

ŠTA DA RADIM AKO GALMANIN NE DELUJE NAKON PRIMENE ?

Učestalost primene Galmanina varira u zavisnosti od svakog pojedinca i stepena hiperhidroze.

Kod jačih oblika hiperhidroze potrebno je i do nekoliko nedelja primene pre nego što Galmanin počne da reguliše problem prekomernog znojenja, nakon čega bi trebalo da nastavite sa redovnom upotrebom 2-3 puta nedeljno.

DA LI GALMANIN OSTAVLJA FLEKE NA ODEĆI ?

Upotrebom prema uputstvu Galmanin neće ostavljati fleke, međutim potrebno je napomenuti da je naredno jutro poželjno tretirani deo tela oprati ili očistiti vlažnim pamučnim tupferom.

GALMANIN MI JE DELOVAO DOBRO, ALI SADA MISLIM DA NE DOBIJEM ISTI NIVO

ZAŠTITE, ŠTA NIJE U REDU ?

Ništa nije pogrešno, svaka osoba je drugačija i kod nekih ljudi moguće je da nakon nekoliko meseci Galmanin ne može kao pre dati isti nivo zaštite. Samo je potrebno prestati da koristite Galmanin nedelju dana kako bi se koža odmorila, a zatim nastavite kao i do sada koristiti Galmanin dok se ponovo uspostavljena kontrola znojenja ne uspostavi.

14. DA LI GALMANIN MOGU KORISTITI ZA PREDEO GLAVE POD KOSOM ?

Možete pažljivo prskati Galmanin direktno na kožu glave. Deo pod kosom ako je potrebno tretirajte prskanjem i utrljavanjem vrhovima prstiju. Galmanin neće izazvati nikakvu promenu boje kose ili gubitak kose.

15. DA LI GALMANIN MOGU KORISTITI ZA PREDEO GENITALIJA ?

Da, ali obratite posebnu pažnju, jer je koža tanja i stoga osetljivija na ovom području. Obezbedite da je vaša koža zaista suva (talk ili fen može da pomogne), a zatim nanesite umereno pomoću vate ili pamučnih tupfera.

16. DA LI JE BEZBEDNO KORISTITI GALMANIN PO CELOM TELU ?

Da. Prsnite 1 do 2 puta za svaku oblast kože koja se tretira, ili koristite vatu ili pamučne tupfere. Na ovaj način, tretmani lica i drugih osetljivih delova kože, kao što su prepone i deo ispod grudi lako se tretira Galmaninom. Možete upotrebiti talk da apsorbuje višak Galmanina nakon nanošenja.

17. KOLIKO DUGO MOGU UPOTREBLJAVATI 1 (JEDNO) PAKOVANJE GALMANINA ?

Većini korisnika jedno pakovanje traje 6 – 12 meseci.

KOLIKO ČESTO TREBAM UPOTREBLJAVATI GALMANIN ?

To zavisi od toga koliko je ozbiljan Vaš problem. Većina ljudi, kada se kontrola njihovog znojenja uspostavi nakon određenog vremena, koristite Galmanin jednom ili dva puta nedeljno.

KOLIKO JE POTREBNO VREMENA DA GALMANIN POČNE DELOVATI ?

To zavisi od mnogo faktora, jer svako od nas je drugačiji. Obično između prve i četvrte primene i tada bi trebalo da primetite veliku razliku u vašoj ličnoj svežini. Međutim, može biti neophodno nastaviti sa primenom Galmanina do mesec dana pre nego što se uspostavi puna zaštita.

DA LI JE GALMANIN BEZBEDAN ZA SVE TIPOVE KOŽE ? Da. Čak i osobe sa osetljivom kožom mogu upotrebljavati Galmanin.

ŠTA DA RADIM AKO SE KOŽA IZIRITIRA NAKON PRIMENE GALMANINA ?

Većina iritacija su privremene. Javljaju se ukoliko tretirani deo kože nije potpuno suv pre primene, jer dolazi do reakcije toksina iz znoja i Galmanina koja se manifestuje iritacijom na koži ili je primenjena veća količina Galmanina od preporučene.

Međutim, ukoliko dođe do konzistentne iritacije kože ili alergijskih reakcija, upotreba treba da se prekine, jer ste alergični na neki od sastojaka.

ZAŠTO SLIČNI PROIZVODI IZAZVAJU TOLIKO VELIKU IRITACIJU ?

Voda bilo u obliku znoja sa kože ili vlage u vazduhu uzrokuje da aluminijum hlorid heksahidrat prelazi u formu kiselinskog nusproizvoda, te je ova kiselost uzrok koji proizvodi problem iritiranja. Jedinstvena Galmanin sprej pumpa hermetički zatvara sadržaj, sprečava bilo kakav kontakt sa vodom i njena odmerena doza pomaže u sprečavanju preterane primene proizvoda.

Biljni sastojci Galmanina takođe imaju značajnu ulogu u zaštiti kože i sprečavanju pojave iritacija.

DA LI JE OPASNO DA SE SPREČI ZNOJENJE ?

Kontrolisanje znojenje u žarištima nije opasno, jer ima mnogo drugih područja kože za znojenje kako bi se održalo hlađenje tela. Znoj se jednostavno preusmerava kroz krvotok i izlučuje se putem bubrega.

DA LI JE GALMANIN BEZBEDNO KORISTITI TOKOM TRUDNOĆE ILI DOJENJA ?

Da. Galmanin je bezbedan za upotrebu i tokom trudnoće i tokom dojenja. Galmanin deluje samo na površini kože, apsolutno nema apsorpcije u krvotok, tako da ništa loše neće doći do bebe tokom trudnoće ili nakon toga, tokom dojenja.

25. DA LI MOGU DOBITI RAK DOJKE ZBOG UPOTREBE GALMANINA ?

Ne, nema dokaza da aluminijum u antiperspirantima može povećati rizik od raka dojke.

Različiti časopisi i novine pišu da sprečavanje znojenja u znojnim kanalima sprečava izlučivanje toksina i takođe sprečava limfne čvorove da pravilno funkcionišu, čime se povećava rizik od raka dojke. Kompletno stručno medicinsko mišljenje širom celog sveta opovrgnulo je ove tvrdnje kao potpuno netačne. Jetra, bubrezi i limfni čvorovi preko krvotoka predstavljaju glavne puteve za detoksikaciju i izlučivanja za telo, dok znojni kanali igraju veoma malu ulogu. Antiperspiranti ne ometaju procese detoksikacije i izlučivanja u telu i ni na koji način nisu odgovorni za nastajanje bilo kog oblika raka.

Ovo potvrđuje i pregled svih raspoloživih dokaza u 2014. godini među kojima nije pronađena nikakva povezanost između upotrebe antiperspiranata i raka dojke (Cancer Research UK; www.cancerresearchuk.org).

26. DA LI MOGU ZBOG UPOTREBE GALMANINA DOBITI ALZHAJMEROVU BOLEST ?

Ne. Visoka astringencija Galmanin formulacije sprečava bilo kakvu apsorpciju aluminijuma kroz kožu i stoga nema apsolutno nikakvih neželjenih efekata.

Stalnim istraživanjima u proteklih 40 godina nije dokazana nikakva povezanost aluminijuma sa nastankom Alchajmerove bolesti i nema dokaza koji ukazuju da izlaganje aluminijumu povećava rizik od razvoja Alchajmerove bolesti. Istraživačka zajednica generalno je uverena da aluminijum nije ključni faktor rizika u razvoju Alchajmerove bolesti. Javne zdravstvene institucije dele ovo mišljenje, kao što su Svetska zdravstvena organizacija (SZO), američki Nacionalni institut za zdravlje, Agencije za zaštitu životne sredine SAD, i Health Canada.

KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU DEZODORANSA I ANTIPERSPIRANTA ?

Dezodoransi jednostavno pomažu da se ubiju bakterije na koži koje su odgovorne za izazivanje neprijatnih mirisa ili da maskiraju neprijatne mirise.

Antiperspiranti se koriste kako bi se koža zadržala suvom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
  • Lager: Na stanju
  • Brand: Semikem
  • Šifra: 379932
2.160,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

U cenu je uračunat iznos PDV-a
Deklaracija
UvoznikNaar doo
ProizvođačSemikem doo
Zemlja poreklaBosna i Hercegovina