Koenzim Q10 kapsule

Koenzim Q10 kapsule
Šifra:
bc-764586
Cena:1.860,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Koenzim Q10 kapsule 60x100 mg
Koenzim Q10 ili ubikuinone je u suštini supstanca slična vitaminu, rastvorljiva u mastima, prirodno postoji u ljudskom telu.

Srce, jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji.

Koenzim Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke funkcije zavisi upravo od dovoljne kolicine CoQ10 u organizmu. Starenjem ali i uticajem stresa telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina CoQ10. Do određene starosne granice potrebe za CoQ10 se mogu podmiriti iz hrane i sopstvene proizvodnje u jetri. Međutim starost, stres, jednolična ishrana, razne bolesti, stvaraju potrebu za dopunom CoQ10 u svakodnevnoj ishrani putem suplementacije.

Utvrđeno je da koncentracija koenzima vremenom opada, tako da je kod 40-godišnjaka umanjena za 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60% u odnosu na 20-godišnjake. Pozitivno delovanje koenzima Q10 do punog izražaja dolazi kod sportista opterećenih svakodnevnim iscrpljujućim treninzima. Takođe je pokazao pozitivne rezultate kod takozvanog sindroma hroničnog umora.

 

Preporučena upotreba: konzumirati jednu kapsulu ujutro posle prvog obroka sa velikom cašom vode.

Proizvođač: 
BioTechUSA

Slični proizvodi