Leucin, izoleucin i valin ubrajaju se u aminokiseline razgranatog lanca (BCAA). To su esencijalne amonikiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišićnog tkiva.
Hidrolizat proteina
Za razliku od biljaka, struktura humanog I organizma životinja izgrađena je uglavnom od proteina. Oni se razlikuju od masti I ugljenih hidrata jer sadrže azot.
L-citrulin DL-malat
L-citrulin ili 2-amino-5-(karbamoilamino) pentanoinska kiselina, je alfa-aminokiselina prisutna u praktično svim živim organizmima. Jedan od bogatijih izvora je lubenica (Citrillus vulgaris) iz koje je prvi put izolovana I po kojoj je dobila ime.
Beta-alanin ili 3-aminopropionska kiselina je ne-proteinska aminokiselina koja je precursor mnogih peptida, a kao precursor koenzima A učestvuje u sintezi vitamin B5 tj. Pantotenske kiseline.