BiotechUSA X TRAKE

BiotechUSA X TRAKE
Šifra:
10157
Cena:1.200,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Proizvod trenutno nije dostupan za poručivanje

BiotechUSA X TAPE - CRNA
Šta je Kinesiology traka i kako deluje? Nastanak Kinesio-Taping metode vezuje se za japanskog lekara-kiropraktičara Kenzo Kase 70-ih godina prošlog veka. Uzimajući kao osnovu do tada korišćenu metodu za učvršćivanje zglobova i mišića sa "fiksnim trakama" i zavojima, razvio je jednu istegljivu, mobilnu traku, kojom je lepeći na kožu znatno ubrzao oporavak zglobova i mišića.

 

Traku lepimo na kožu (jedino od adekvatnog korišćenja možemo očekivati rezultate), pri čemu se mišići koji su ispod trake tokom pokreta tela pomeraju ispod delimično fiksirane-elastične kože. Kretanje limfe, koja je inače prirodna pojava u našem organizmu, je zapravo masaža koju pokreće naše telo koja obezbedjuje kretanje limfe po telu i vraćanje u limfni sistem. Prilikom lepljenja elastična i zategnuta površina kože dobija određeni stepen masaže. Pored ovoga aktiviraju se receptori koji su odgovorni za smanjenje bola. Mišićna vlakna mogu da se pomeraju ispod trake, jer je traka elasticna, čime se ubrzava proces prirodnog oporavka vlakna. Na mestima upale, procesi smanjenja upala se takodje brže odvijaju.

 
OPUŠTANJE MIŠIĆA, PODLIV, NATEČENOST
Deo kože na koji se postavlja traka unapred treba istegnuti, traku bez zatezanja staviti na kožu i dobro utrljati. Nakon ovoga će koža na lepljenoj površini da se skupi, nabora, obezbeđujući bolju cirkulaciju, natečenost i podliv će pre nestati. Prilikom opuštanja mišića, mišić istežemo celom dužinom, zatim bez istezanja trake lepimo na površinu kože uz istovremeno trljanje. Nakon ovoga će tretirana koža da se skupi i nabora i mišići koji su ispod da se ubzo opuste.
 
FINIJI I JAČI MIŠIĆ – I KOREKCIJA ZGLOBOVA
Nakon postavljanja rastegnute trake, između dva kraja trake nastaje razvlačenje 25 – 100%. Poznavajuci ljudsku anatomiju, biomehaniku, problematiku i mogućnosti njenog rešavanja traka pomaže u rehabilitaciji torzije, delimičnog i potpunog naprsnuća na polju mišića, ligamenata i zglobova.
 
PREPORUKE ZA SEČENJE, MERE RASTEZANJA:
Bitno je da krajevi trake budu naneti na kožu najmanje 3-4 cm bez razvlačenja. Tako će oni duže ostati na koži, jer nisu izloženi velikoj sili razvlačenja.
Opuštanje mišića, limfni i meridijan tejping: 0-25%
Fina korekcija: 25-50%
Jaka korekcija i stabilizacija: 75-100%
 
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:
Da biste postigli adekvatne rezultate traku traba da sečete prateći površinu lepljenja:
I-oblik V-oblik    X-oblik    Limfni-oblik
Pre lepljenja krajeve traka treba kružno odseći. Za odstranjivanje papira, deo sa papirom treba da bude okrenut ka vama. Pocepajte papir celom širinom.
 
1. Pre upotrebe očistite i dezinfikujte površinu kože koja će se tretirati sa odgovarajućim sredstvima. Koža treba da bude čista i suva. Ovo je jako bitno da bi se traka adekvatno zalepila.
2. Jako dlakave površine treba ošišati, najbolje mašinicom za šišanje. Brijač moze da ošteti gornji sloj kože i na takvu kožu se ne može lepiti traka.
3. Traku traba rastegnuti odgovarajućom jačinom u zavisnosti od cilja tretmana (postaviti traku lagano, ne treba da steže). Pogrešno rastegnuta traka neće doneti željene rezultate ili će izazvati nelagodu prilikom korišćenja.
4. Da bi aktivirali akrilni lepak, nakon postavljanja trake na kožu, treba najmanje 20 sekundi fino trljati površinu sa trakom. Obratite pažnju da prilikom trljanja ne skinete traku.
5. Traku treba postaviti najmanje 30 minuta pre sportske aktivnosti. Na oznojenu i vlažnu kožu se ne lepi.
6. Nakon postavljanja trake za opuštanje mišića, limfne i krvave podlive ne sme da se pojavi bol.
7. Jednu BiotechUSA kinezi traku nemojte koristiti duže od 5 dana. Zbog higijenskih razloga treba je zameniti.
8. Prilikom skidanja navlažite ili nauljite traku, istegnite površinu odakle se skida i u pravcu rasta dlaka skinite traku.
 
 
SASTAV:
93% pamuk
7% elastin
akrilni lepak
 
UPOZORENJA: Nije sterilan. Ne može se koristiti u više navrata. Čuvati od vlage. Čuvati od direktnog uticaja jake svetlosti.
 
NUSPOJAVE:
Nema poznatih nuspojava
Moguće je da dođe do alergijske reakcije kod osoba koje su alergične na akril lepak, u vidu sitnih plikova, svraba, crvenila po celoj površini gde je korišćena traka, a ne samo po ivicama. U ovakvom slučaju skinite traku i obratite se svom lekaru.
 
KONTRAINDIKACIJE:
1. Ne koristiti traku preko rana, ekcema, površina podložnih alergijama, opekotina, ostećene kože, osetljivog mladeža
2. Ne koristiti traku kod osoba koje imaju tumor
3. Ne koristiti traku na površinama gde je moguća tromboza
4. Ne koristiti traku kod osoba koje su alergične na akrilni lepak
5. Ne koristiti traku kod starijih osoba sa “pergament” (suvom i tankom) kožom
6. Ne koristiti traku u prva tri meseca trudnoće po stomaku i lumbalnom delu leđa

Proizvođač: 
BioTechUSA

Slični proizvodi