Glucosamin complex gel

Glucosamin complex gel
Šifra:
245925
Cena:880,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Glucosamin complex gel 100ml
Glucosamin complex sadrži kombinaciju 4 osnovna delujuća  principa koja se koriste kao pomoć kod otežane i bolne pokretljivosti zglobova: glukozamin sulfat, hondroin sulfat, MSM  i hijaluronska kiselina. Zajedničkim delovanjem doprinose obnavljanju hrskavice, očuvanju i poboljšanju pokretljivosti zglobova, kao i u njihovoj regeneraciji.

Sastav: Glukozamin sulfat, hondroin sulfat, MSM i hijaluronska kiselina. Glucosamin complex gel

Način primene: Na suvu i čistu kožu naneti gel u tankom sloju i blago utrljati. Postupak ponoviti nekoliko puta u toku dana. Gel nanositi samo na neoštećenu kožu.

Preporučuje se:

• Kao pomoć kod oštećenih i bolnih zglobova

• Za poboljšanje pokretljivost i elastičnost zglobova

• Kod otežanog kretanja

• Za ponovnu izgradnju i regeneraciju hrskavice

• Starijim osobama

• Sportistima za zaštitu zglobova od oštećenja i brži oporavak posle povreda

• Za očuvanje zdravih zglobova, kostiju, tetiva i ligamenata

• Kod povećanog opterećenja nosećih zglobova (težak fizički rad, sport, višak kilograma)

Hrskavica je glatki, klizav materijal, koji omogućava da dve kosti u zglobu klize jedna preko druge i tako obezbede pokret. Smanjena elastičnost hrskavice dovodi do razvoja simptoma bola, upale i slabe pokretljivosti. Ove tegobe su sastavni deo starenja, ali su i sve češća pojava i kod mlađih osoba zbog pojačanog opterećenja zglobova, prekomerne telesne težine ili nasledne sklonosti.

Glukozamin doprinosi formiranju i obnavljanju hrskavice. Glukozamin sulfat stimuliše ugradnju sumpora u hrskavicu i sinovijalnu tečnost. Sulfat se koristi za izgradnju glukozaminoglikana koji podstiče fleksibilnost zgloba i omogućava čvršće prijanjanje između kostiju zgloba. Rezultati su resinteza i obnova oštećene ili istrošene hrskavice, smanjenje dalje destrukcije i razgradnje što vodi povećanju opsega pokretljivosti zglobova i ublažavanju bolova.

Hondroitin ulazi u sastav hrskavice, vezivnog tkiva koje se nalazi u zglobovima. Doprinosi očuvanju hrskavice tako što apsorbuje vodu u vezivno tkivo i na taj način podmazuje i štiti hrskavicu, jačajući njenu fleksibilnost i otpornost na pritisak. Hondroitin sulfat blokadom određenih enzima sprečava trošenje zglobne hrskavice. Hondroitin utiče na smanjenje bola kod osteoartritisa i usporava proces bolesti.

MSM - metil sulfonil metan utiče na čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva, pomaže funkciju zglobova i predstavlja izvor sumpora koji je od velike važnosti za kosti. MSM utiče na povećanje sinovijalne tečnosti u zglobovima i štiti hrskavicu od oštećenja. Značajno smanjuje otok zgloba koji uzrokuje bol.

Hijaluronska kiselina učestvuje u izgrađivanju hrskavica. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica. Hijaluronska kiselina čini sastavni deo kolagena svih tkiva u organizmu – hrskavice, koštanog i mišićnog tkiva, tetiva, ligamenata i kože. Ona podmazuje i održava zdravu funkciju zglobova povećavajući viskoznost sinovijalne tečnosti u zglobovima i čineći hrskavicu između kostiju elastičnijom.

Preporuka: Za još bolje rezultate koristiti Glucosamin complex kapsule ili Glucosamin complex prašak, uporedo sa Glucosamin complex gelom.

Zapremina: 
100ml
Proizvođač: 
ESENSA

Slični proizvodi