Coral Calcium max

Coral Calcium max
Coral Calcium max
Šifra:
26000057
Cena:864,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Coral Calcium max a80
Coral calcium max Dodatak ishrani ( dijetetski suplement ) sa kalcijumom, magnezijumom, vitaminom D3 i fosilnim koralom.

Koristan je u slučaju nedovoljnog unosa ovih minerala ili u slučaju povešćanih potreba organizma. Coral calcium max je odličan koađuvans kod problema vezanih za osteopeniju i osteoporozu. Preporučena dnevna doza obezbeđuje 100% PDU kalcijuma i vitamina D3 i 80% PDU magnezijuma.

 

Kalcijum, kao jedan od najvažnijih minerala, učestvuje u mnogim biohemijskim reakcijama i fiziološkim mehanizmima. 90% kalcijuma u našem organizmu se nalazi u kostima, a neophodan je i za normalan rad nervnog sistema, za kontrakciju mišića, za pravilan rad srca i za mnoge druge funkcije u organizmu.

 

Drugi najvažniji mineral za naš organizam je magnezijum. Zajedno sa natrijumom, kalcijumom, kalijumom i hlorom učestvuje u održavanju električnog potencijala ćelijske membrane. S druge strane, učestvuje u rastu kostiju, stimuliše neuromišićnu funkciju, povoljno utiče na srčani ritam i jača zubnu gleđ.

 

Oba ova minerala kao i više od 70 drugih, za život neophodnih elemenata sadržano je u fosilnom koralu koji je glavni sastojak preparata Coral Calcijum Max. 86% fosilnog korala se sastoji od kalcijum karbonata koji organizam može da resorbuje mnogo bolje nego druge oblike kalcijuma (pre svega zahvaljujući prisustvu magnezijuma koji integriše njegove funkcije).

 

Pored toga prisustvo vitamina D3 obeđuje optimalnu resorpciju kalcijuma iz creva i njegovu ugradnju u kosti. Bez vitamina D3 ne bi bilo moguće iskoristiti više od 10% unetog kalcijuma.

 

Preparat je namenjen:

-ženama, posebno u menopauzi
-adolescentima
-osobama preko 55 godina
-osobama koje ne konzumiraju mleko i mlečne proizvode

 

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO.

Proizvod je pogodan za vegetarijanski način ishrane.

 

Aktivni sastojci

Fosilni koral u prahu ..................... 1096 mg

Kalcijum .......................... 800 mg (100%RDA)

Magnezijum ......................... 300 mg (80%RDA)

Vitamin D3  ................................... 5 µg (100%RDA)

 

Nacin upotrebe

4 kapsule dnevno, popiti 2 nakon ručka i 2 nakon večere.

 

Pakovanje

80 Naturcaps® kapsula.

Kapsule Naturcaps® su proizvedene od biljnih vlakana koja se dobijaju fermentacijom biljke tapioka, potpuno su prirodne, bez veštačkih boja, lako svarljive i pogodne za vegane i vegetarijance.

Proizvođač: 
ESI
For Kupindo: 
Ne
Aktivno: 
Ne
Besplatna isporuka: 
Ne
Warranty: 
Ne

Slični proizvodi