CortinaT

CortinaT
Šifra:
12827746
Cena:1.220,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

CortinaT krem 75ml
Prirodno rešenje za suvu, ispucalu i upaljenu kožu (ekcemi, osipi, eritemi)

 

Ekcem: atopijski, kontaktni, seborejični

 

Reč stručnjaka:

Ekcem je najčešće kožna bolest koja se može javiti u najranijem uzrastu (30-40 dana nakon rodjenja) ali i u kasnijem dobu.

Predstavlja hroničnu recidivirajuću dermatozu sa naslednom sklonošću ka alergijskim reakcijama.

Tom prilikom dolazi do mporemećaja u funkciji epidermalnog sloja kože – hidro-lipidne barijere – koja sprečava isušivanje kože. Koža je crvena, iritirana i svrbi. Uz sve ove neprijatne simptome česta je i pojava sekundarne infekcije kože.

Ukoliko se ne leči infekcija se širi, a svrab iritirane kože se pojačava. Uzroci nastanka ekcema mogu biti alergija (često na razna hemijska sredstva), nepovoljni vremenski uslovi, genetsko nasledje, ishrana, pad imuniteta i stres. Za razliku od atopijskog ekcema, kontaktni ekcem češće muči odrasle a mogu ga izazvati sapuni, deterdženti, omekšivači, parfemi, farbe za kosu, dekorativna kozmetička sredstva i druge supstance sa kojima smo svakodnevno u kontaktu.

 

 

Šta primeniti?

 

Kortikosteroidni kremovi, masti su čest izbor jer su efikasni medjutim treba biti oprezan kod dužine njihove primene (ne duže od 5 dana) jer mogu izazvati atrofiju (tanji se koža na mestu primene, odumiranje ćelija kože), depigmentaciju (promena boje kože), pojavu neželjenih sistemskih dejstava.

 

 

Pomoć iz prirode – CORTINAT krem

 

Zbog toga je Pharmalife Research Italy proizveo prirodan a podjednako efikasan krem – CORTINAT krem bez kortikosteroida!

 

Sadrži jedinstvenu kombinaciju 6 biljnih ekstrakata i ulja:

 

  1. - Liquorice-Glicheriza Glabra

-Standardizovani Ekstrakt Korena Sladića

sadrži aktivni sastojak 2% gliceritinsku kiselinu koja ima prirodno protiv-upalno dejstvo povećanjem koncentracije endogenog Cortizola. Naučno je dokazano i objašnjeno u mnogim kliničkim studijama pod nazivom CORTIZOL LIKE EFEKAT -  smanjuje upalu i crvenilo kože na mestu primene.

 

  2. - Bacopa monieri Standardizovani ekstrakt Bakope

sadrži aktivne sastojke – Bakozide (A I B) koji deluju:

-Protiv-upalno inhibicijom sinteze proinflamatornih medijatora i histamina. Smanjuje upalu, svrab i crvenilo kože.

-Antioksidativno: inhibicijom lipidne preoxidacije i “hvatanjem” slobodnih radikala smanjuje mogućnost novih oštećenja kože.

Zaustavlja rast i razvoj bakterija i gljivica (Stafilococcus Aureus, Candida Albicans ...) Smanjuje mogućnost nastanka i širenja sekundarne infekcije iritirane kože.

 

  3. ONOPORDUM  ACANTHIUM (Cotton Thistle)

-Standardizovani ekstrakt Ljubičastog čička čiji aktivni sastojci stimulišu regeneraciju HIDROLIPIDNE BARIJERE KOŽE.

 

  4. ORYZA  SATIVA  BRAN OIL -Hladno ceđeno ulje od Pirinčanih mekinja – predstavlja jedinstven i bogat izvor velikog broja aktivnih sastojaka: (gamma oryzanol, alfa i gama tokoferol, tokotrienoli-Vit-E, inositol, esencijalnemasne kiselina-omega 3, 6, 9, proteini) koji deluju regenerativno na suvu i ispucalu kožu: obnavljaju HIDRO-LIPIDNI SLOJ KOŽE i vraćaju koži vlažnost i elastičnost.

 

  5. Alantoin je prečišćeni aktivni sastojak iz biljke Gavez. Alantoin zaceljuje ranice i opekotine. Stimuliše hidrataciju, omekšava i umiruje suvu, iritiranu i upaljenu kožu.

 

  6. Bisabolol je aktivni sastojak etarskog ulja iz cveta kamilice. Ima snažno antiiritantno i antiflogističko dejstvo u minimalnim koncentracijama. Umiruje i neguje nadraženu i suvu kožu. Nema alergena i iritativna svojstva.

 

Proizvođač: 
Pharmalife
For Kupindo: 
Ne
Aktivno: 
Ne
Besplatna isporuka: 
Ne
Warranty: 
Ne

Slični proizvodi