Magnezijum hlorid

Magnezijum hlorid
Šifra:
26000029
Cena:550,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Proizvod trenutno nije dostupan za poručivanje

Harmony magnezijum hlorid a15x3,35g
Gorki joni za opuštanje su kesice magnezijum hlorida, bez drugih aditiva, dobro rastvorne u vodi, koje se koriste kod stanja niske koncentracije magnezijuma u krvi kao i za spoljašnju primenu u vidu lekovitih kupki. Magnezijum hlorid deluje umirujuće na nerve i podstiče dobar, miran san. San se javlja brže i nije isprekidan, a smanjuje se i napetost nakupljena tokom dana.

Zbog snažnog opuštajućeg efekta koristi se i kod glavobolja i migrena. Pomaže i kod tenzione glavobolje, koja često prati predmenstrualni sindrom. Magnezijum hlorid posebno blagotvorno deluje kod mišićnog bola ili grča.

Kupka se preporučuje za smirenje, hiperaktivnost (prirodni sedativ) i detoksikujuće tretmane.

Sastav: 1 kesica sadrži: 3,35 g u obliku heksahidrata

O magnezijumu: Magnezijum je esencijalni mineral za ljudski metabolizam i ulazi u sastav kostiju, mišića i nervnog sistema. Istraživanja pokazuju da veliki broj odraslih osoba ne unosi dnevne potrebe ovog minerala (slaba apsorpcija, uzimanje diuretika, nepravilna ishrana, uzimanje alkohola, nekontrolisan dijabetes). Simptomi nedostatka magnezijuma uključuju zamor, nesanicu, disfunkciju mišića, lupanje srca.

Magnezijum je ključna komponenta u procesima u kojima se stvara mišićna energija iz ugljenih hidrata, proteina i masti. Učestvuje u izgradnja kostiju, zuba, pomaže pravilne mišićne kontrakcije, sintezu proteina, omogućava normalnu neurotransmisiju koja utiče na održavanje kvaliteta sna, proces opuštanja, održavanje mentalne pažnje i oštrine.

Magnezijum može da poboljša osetljivost na insulin i da pomogne smanjenju rizika od dijabetesa kod gojaznih osoba.

Način upotrebe: Gorki joni za opuštanje imaju slankasto-gorak ukus. Kako bi se postigao prijatniji ukus, rastvorite jednu kesicu u 100ml do 200ml soka, hladnog čaja ili Harmony Multivitamin osvežavajućeg napitka.

Preporučuje se upotreba jedne kesice Gorkih jona za opuštanje, dnevno.

Kesica Gorkih jona se može koristiti za pripremu rastvora koji se raspršuje na kožu (1gr MgCl u 1ml vode) ili za pripremu lekovitih kupki.

Proizvođač: 
ESENSA

Slični proizvodi