Rehydrosal

Rehydrosal
Šifra:
26000030
Cena:1.440,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Rehydrosal a20x14g
Rehydrosal je namenjen za pripremu rastvora koji se koristi kod lake i srednje teške dehidracije organizma usled dijareje, opekotina i povraćanja. Preporučuje se u prevenciji dehidracije i održavanju hidracije kod odojčadi, dece i odraslih i u svim drugim stanjima koja su praćena povećanim potrebama za vodom i elektrolitima (priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva). Rehydrosal ima prijatan ukus banane.

Sastav (1 kesica - 14g sadrži): Glukoza monohidrat, Natrijum hlorid, Natrijum hidrogenkarbonat, Kalijum hlorid, prirodna aroma banane.

Šta je dehidracija?

Dehidracija je disbalans elektrolita i vode u telu izazvan dijarejom, povraćanjem, izloženosti visokoj temperaturi.

Rehydrosal se preporučuje kod blage dehidracije, čiji su rani znaci :

• suva usta i jezik

• smanjena učestalost mokrenja (suva pelena kod dece)

• nema/malo suza prilikom plakanja

Rehydrosal predstavlja terapijski izbor za pravilnu nadoknadu elektrolita dok slatka i gazirana pića dovode do pogoršanja simptoma zbog previše šećera i ne treba ih uzimati. Problem dehidracije se može postepeno razvijati jer je u pitanju kumulativan proces: ako je prvi dan dete dehidrirano 1% ili 2% i ne nadoknadi tečnost tokom noći, na kraju drugog dana je dehidrirano 2% ili 4%. Veoma je važno pratiti hidraciju deteta i blagovremeno početi sa davanjem Rehydrosal-a.

Kako se uzima Rehydrosal? 

Količina oralnog rehidracionog rastvora koju je potrebno uneti zavisi od težine deteta/osobe i stepena dehidracije.

Način primene: Sadržaj kesice rastvoriti u 500ml prokuvane i na sobnoj temperature ohlađene vode. Pripremljen rastvor je upotrebljiv 24 sata. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Prema stepenu dehidracije, odojčad i mala deca treba da uzimaju Rehydrosal u dozi od 50-100 ml/kg t.m. tokom 4-6 sati. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

Rehidracija i održavanje stanja normalne hidratisanosti veće dece i odraslih bazira se na sličnom principu, srazmerno većem unosu Rehydrosala, od 1-3 L dnevno.

Rehydrosal ne zaustavlja dijareju, ali čini telo hidratisano dok traje i prolazi dijareja. Kao i kod drugih uzroka, deo je terapije putničke dijareje, posebno u zonama tople klime.

Kod povraćanja, sačekati 10 minuta da se stomak odmori i početi lagano davanje pripremljenog rastvora.

Proizvođač: 
ESENSA

Slični proizvodi