Atopik krem

Atopik krem
Atopik krem
Šifra:
20276005
Cena:655,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Atopik krem 5% Urea 100ml
Atopik krem Urea, ulje žutog noćurka, ši buter

Atopik krem sa 5% uree

UPOTREBA ATOPIK KREMA:

Deca: Namenjen je koži celog tela. Primenjuje se jedanput dnevno blagim utrljavanjem, nakon kupanja: za svakodnevnu negu kože celog tela za prevenciju i blaže oblike ekcema kao dodatak terapiji suvih dermatoza

Odrasli: Namenjen je koži celog tela. Koristi se više puta u toku dana: za svakodnevnu negu nakon delovanja hemijskih i dr. agenasa (deterdženti, suv vazduh, UV zraci) kod suvih dermatoza

Pakovanje: tuba 100ml

Suva koža kao posledica smanjenja barijerne funkcije

OSOBINE SUVE KOŽE: Suva koža je neelastična, bleda i bez sjaja, neprijatno zateže i svrbi. Takođe, sklona je iritaciji, crvenilu, perutanju, pucanju i preranom starenju. Suva koža je usko povezana sa pojavom ekcema, naročito u dečijem uzrastu.

POREMEĆAJ BARIJERNE FUNKCIJE: Koža predstavlja barijeru čija je osnovna uloga sprečavanje gubitka vode. Pored gubitka vode, poremećaj barijerne funkcije dovodi i do lakšeg prodora mikroorganizama, UV zraka i hemikalija u kožu. Smanjenje barijerne funkcije leži i u osnovi fiziološkog starenja kože, kao i mnogih kožnih bolesti, kakve su psorijaza, ihtioza, neurodermatitis i dr.

KOZMETIČKI EFEKTI NA KOŽU: Urea i mlečna kiselina su deo komponenti prirodnog vlažećeg faktora kože (NMF), koji predstavlja smešu materija sposobnih da zadržavaju vodu među ćelijama površinskog sloja kože. Kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom je dokazana smanjena količina uree. Pored snažnog i dugotrajnog vlažeceg efekta, urea je i blagi keratolitik, pa tako i suvim zadebljalim delovima kože koji se perutaju, vraća mekoću i elastičnost. Ulje žutog noćurka bogato je nezasićenim masnim kiselinama, kakva je gama linoleinska kiselina. Ove esencijalne masne kiseline su sastavni deo strukturnih lipida međucelijskog matriksa, koji ne dozvoljavaju gubitak vode iz površinskog sloja kože. Ši buter, emolijentana supstanca iz afričkog oraha, na koži ostavlja tanak masni film i tako regenerise prirodni lipidni film koze, često oštećen prekomernom uporebom sapuna i drugih faktora koji isušuju kožu.

Proizvođač: 
Crystal Derma

Slični proizvodi