SleepMore tablete za brži početak sna

SleepMore tablete za brži početak sna
Šifra:
111283
Cena:790,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

SleepMore tablete za miran i opušten san
Dodatak ishrani sa melatoninom, valerijanom i hmeljem.

Nesanica je najčešći poremećaj spavanja koji se javlja kod približno 50% odrasle populacije.

 

Nesanica se definiše kao subjektivni osećaj otežanog otpočinjanja, trajanja i lošeg kvaliteta sna koji se javlja uprkos adekvatnim uslovima za spavanje, a koji kao posledicu može imati smanjenu radnu sposobnost tokom dana.

 

Pod pojmom nesanica uglavnom se misli na hroničnu nesanicu koja je prisutna najmanje mesec dana, za razliku od akutne ili prolazne nesanice koja traje kraći vremenski period.

 

Uspešna terapija nesanice treba da poboljša kvalitet i kvantitet spavanja, odnosno da dovede do smanjenja dnevnih tegoba koje su posledica nesanice.

 

SleepMore je dodatak ishrani koji u svom sastavu sadrži melatonin, valerijanu i hmelj.

 

Melatonin je prirodna supstanca koja se sintetiše u organizmu i u prisustvu svetlosti reguliše ritam budnosti i spavanja. Pod uticajem sunčeve svetlosti aminokiselina triptofan u organizmu se pretvara u serotonin, koji se noću pretvara u melatonin odnosno hormon sna.

 

Nivo melatonina je najviši u detinjstvu, sa maksimumom lučenja u pubertetu. Sa godinama količina proizvedenog hormona sna se smanjuje što može dovesti do poremećaja spavanja, odnosno nesanice. 

 

Melatonin može pomoći organizmu da se brži prilagodi promeni vremenske zone (jet-leg), neugodnom posledicom dugih putovanja avionom.

 

Pored regulacije ritma spavanja i budnosti, melatonin ima i snažno antioksidativno delovanje štiteći organizam od dejstva slobidnih radikala, usporava proces starenja organizma, stimuliše funkciju imunog sistema, pomaže organizmu da se izbori sa stresom.

 

Manjak melatonina se uspešno može nadoknaditi uzimanjem melatonina u obliku dodataka ishrani.

 

Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog za uspavljivanje, a koristan učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina pre spavanja.

 

Ekstrakti valerijane i hmelja doprinose mirnom i opuštajućem snu, kao i smanjenju nervoze, napetosti i uznemirenosti.

 

Sastav

1 film tableta (dnevna doza)

Suvi ekstrakt korena valerijane (Valeriana officinalis), standardizovano na 0.42% valerenske kiseline

200 mg

 

Suvi ekstrakt cvetova hmelja (Humulus Lupulus, 4:1)

200 mg

 

Melatonin

1 mg

 

Ostali sastojci: sredstva za povećanje zapremine: kalcijum - karbonat, mikrokristalna celuloza; sredstva protiv zgrudvavanja: unakrsno vezana natrijum - karboksimetilceluloza, silicijum - dioksid (nano), magnezijum - stearat (biljni), gliceril behenat; sredstva za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza, šelak, estri sirćetne kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina, mikrokristalna celuloza, polivinilpirolidon; boja: E 171; aroma: vanila.

 

Način upotrebe: Odrasli i deca iznad 12 godina: 1 film tabletu popiti sa dovoljno vode oko 30 minuta pre odlaska na spavanje.

 

Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Upozorenje: Upotreba SleepMore može dovesti do prolazne glavobolje ili blagih gastrointestinalnih simptoma. Ne postoji rizik od stvaranja zavisnosti. Ne preporučuje se primena u toku trudnoće i dojenja, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji sastojak. Proizvod može da utiče na sposobnost upravljanja mašinama i vozilima. Upotreba sa alkoholnim pićima i sedativima se ne preporučuje.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC.

 

Pakovanje: 15 film tableta

Proizvođač: 
S.I.I.T. srl
For Kupindo: 
Ne
Aktivno: 
Ne
Besplatna isporuka: 
Ne
Warranty: 
Ne

Slični proizvodi