Amazonska Acai Berry

Amazonska Acai Berry
Šifra:
1228584
Cena:1.590,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Amazonska Acai Berry kapsule a60
Budite mladi, vitki i zdravi uz amazonski acai!

Amazonski Açaí berry (Euterpe oleracea) je palma koja raste u kišnim šumama Amazonije. Plodovi Asai palme su bobice, tamnoljubičaste boje i vekovima se koriste kao super hrana u Brazilu, koje imaju lekovito svojstvo.
Ova neobična bobičasta voćka koju su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije proglasili jednom od najzdravijih na svetu, raste isključivo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona.

 

Tajna ovog Amazonskog ploda, krije se u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa, zbog čega je broj 1 na svetu za eliminisanje slobodnih radikala u organizmu. Pored toga, poslednjih godina je veoma popularan sastojak dijetetskih suplemenata (tablete, sokovi, energetska pića, praškovi) koju su namenjeni redukciji telesne mase, poboljšanju digestije, prevenciji kardiovaskularnih bolesti i usporavanju procesa starenja.

 

SASTAV

Plod Asaia predstavlja značajan izvor vitamina i minerala, dijetetskih vlakana, polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje deluju povoljno na lipidni status (holesterol, HDL, LDL, trigliceridi ), takođe poseduje antioksidativne, inflamatorne i kardioprotektivne osobine.

Izuzetno je bogat amino-kiselinama i esencijalnim masnim kiselinama omega 3, 6 i 9, dok njegova opna predstavlja bogatu riznicu prirodnih vlakana. Svaka bobica je riznica vitamina A, B1, B 2, B 3, C i E, a od minerala poseduje fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, cink i gvožđe koji u ovom sastavu blagotvorno deluju na organizam.

 

DEJSTVO

 

PREVENCIJA MNOGIH OBOLJENJA

Ovo voće je bogat izvor antioksidanasa i vitamina C, čime bitno utiče na jačanje organizma i imuniteta. Budući da Asai ima nekoliko puta više antioksidanasa nego ostala voća, može efikasno da se koristi za čišćenje organizma od slobodnih radikala, koji imaju razoran uticaj na gradivne ćelijske elemente u organizmu.  Time  pomaže organizmu u prevenciji od mnogih oboljenja.

 

POMAŽE U SMANJENJU I ODRŽAVANJU TELESNE TEŽINE

Acai bobice sadrže veliku količinu vlakana ključnih za zdravu ishranu. Vlakna pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam, i na taj način vrše detoksikaciju organizma i pomažu u smanjenju i održavanju telesne težine.

 

POVOLJNO DELUJE NA KOMPLETAN KARDIOVASKULARNI SISTEM

Asai pruža zaštitu od kardiovaskularnih oboljenja poput crnog vina, a tome doprinose antocijani koji se u njemu nalaze. Antocijani su biljni pigmenti koji se mogu naći u voću  i cveću, i od njih potiče tamna boja Asaija. Osim toga, bogat je biljnim sterolima-fitosterolima koji podstiču cirkulaciju krvi, sprečavaju nastanak tromba, snižavaju nivo holesterola i treiglicerida u krvi i poboljšavaju elastičnost krvnih sudova.

 

ŠTITI OD BLAŽIH INFEKCIJA

Zbog sveukupnog nutritivnog sadržaja izuzetno je efikasan u podizanju imunog sistema, čime uspešno štiti organizam od infekcija,virusa i bakterija. Takođe, štiti i ćelije od oštećenja, neutrališući dejstvo toksina i slobodnih radikala.

 

ODRŽAVA ZDRAVLJE KOŽE

Amazonska plemena Asai tradicionalno upotrebljavaju za očuvanje i lep izgled kože. Sve češće, mnogi savremeni proizvođači kozmetičkih preparata opredeljuju se za Asai kao bitan sastojak svojih proizvoda za negu kože. Razlog je opet visok sadržaj prirodnih antioksidanasa u ovom voću, a rezultat je sjajnija i zdravija koža.

 

DAJE ENERGIJU

Između ostalog Asai sadrži visok nivo vitamina B3, koji pomaže ćelijama da stvore ATP, koji je odogovoran za energiju u ćelijama. Redovnim korišćenjem, Asai pomaže da uobičajene dnevne aktivnosti obavljamo uz manji utrošak energije tako da u večernjim satima osećamo manju  iscrpljenost i umor. Osim toga, doprinosi boljem  pamćenju, jača koncentraciju i održava raspoloženje na stabilnom  nivou.

 

USPORAVA PROCES STARENJA

Pošto Asai sadrži ogromnu količinu antioksidansa, štite ćelije od oksidativnog oštećenja i na taj način produžava životni vek ćelije, a samim tim usporava proces starenja organizma.

Proizvođač: 
LABARATORIO TIARAJU
For Kupindo: 
Ne
Aktivno: 
Ne
Besplatna isporuka: 
Ne
Warranty: 
Ne

Slični proizvodi