Rajsko voće – čuvar zdravlja
Bogat vitaminima i antioxidansima, odlično čisti i regeneriše organizam! Koristili ga za unutrašnju ili spoljnu upotrebu, efekat ne izostaje!
Upotrebom paradajza pospešujemo rad organizma, jačamo imuni sistem i mišiće. Od prosečnog voća ili povrća ima znatno bolja lekovita svojstva. Smanjuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi kod dijabetesa tipa 1, deluje kod depresije itd.
U daljem tekstu vam nabrojamo nekoliko dobrih razloga zašto ga treba konzumirati u što većim količinama.
Za problematičnu kožu
Koristi se kod lečenja problematične kože u obliku kreme, kod opekotina od sunca ublažava nadraženo područje. Za ranu koja teško zarasta, stavite pakovanje od paradajza, odličan je čistač.
Učestvuje u procesu probave
Zahvaljujući oksalnoj kiselini koju sadrži, reguliše lučenje kiseline u želucu, pospešuje probavu. Ako imate problema sa varenjem ili zatvorom slobodno koristite paradajz, postićićete iznenađujući efekat!
Protiv mamurluka
Čisti organizam i daje mu snagu. Najbrži napitak koji čini čuda kod mamurluka je hladan sok od paradajza. Osim što je ukusan, deluje blagotvorno na celo telo. Sadrži vitamin A i kalijum, koji odlično čisti krvne sudove i regeneriše jetru.
Podmlađuje ćelije
Paradajz sadrži bioflavon-likopen, materiju koji obnavlja, jača i štiti ćelije. Što ga više imamo u organizmu, manji je rizik od oboljenja. Bogat je vitaminima A, C i E, koji štite ćelije u organizmu od razornog dejstva slobodnih radikala. Likopen usporava proces starenja kože. Osobe sa povećanim likopenom u koži imaju manje bora.
Za mladalački izgled, jedite paradajz!
Autor: dipl. pharm. Klara Babenjac
Ostavi komentar